Ik wil mijn meubels laten stofferen/ reinigen,  hoe werkt dat en waar let ik op ?

Eerste kennismaking
• Neem eventueel een foto camera mee naar de stoffeerderij of indien mogelijk het meubelstuk.. Maak vooraf een paar foto’s van de inrichting van uw huis, zodat er een voorbeeld is  waar de meubels bij moeten passen. De stoffeerder heeft dan ook inzicht in uw interieur en de meubels die gestoffeerd moeten worden en laat u voorbeelden van bekledingen zien.. Staalboeken kunnen daarna uitgeleend worden voor één of twee dagen. Tweede fase is; de stoffeerder geeft thuis een passend advies en maakt  nu een vrijblijvende offerte van de werkzaamheden.

Check list
• Heeft u een gezin met kinderen en/of huisdieren?  Neem donkere kleuren en designs waar u weinig op ziet of een microweefsel. Het duurste is zeker niet altijd het beste.
• Keuze tussen leder of stof is een kwestie van gevoel. Sommige leder soorten zijn zeer kwetsbaar, andere ledersoorten zijn weer makkelijk in onderhoud. Dit is hetzelfde met stof. Vaak is een stoffen bank op een gladde vloer mooier en geeft een betere akoestiek in de kamer.
• Draagt u vaak spijkerbroeken? Neem dan geen licht gekleurde stoffering. Zowel leder als stof in een lichte kleur zal door de kleurstof in jeans worden aangetast en is vaak zeer moeilijk schoon te maken. Bij leder is het vaak onmogelijk.
• Geen enkele stof of leder is geheel bestand tegen kattennagels. Als u een of meerdere katten heeft is het beter om een dicht geweven stof te kiezen.
• Losse kussens hebben soms een vlokvulling. Deze moeten bijna dagelijks opgeschud worden om er comfortabel op te kunnen zitten. Kies daarom beter voor een zachte schuim vulling.
• Het soortelijk gewicht (SG) van de zitkussens moet minimaal 35SG zijn. Voor arm en rug moet dat minimaal 25SG zijn

Senioren
• Een wat rechtere en hogere rugleuning ondersteunt uw wervelkolom beter.
• Neem vaste kussens met een vaste vulling. Losse kussens zitten onstabieler, zijn vaker voorzien van een vlokvulling en kunnen wegschuiven.
• Neem een niet te diepe zitting zodat u makkelijker kunt opstaan zonder uw handen te gebruiken of naar voren te schuiven.
• Een goede vulling is het belangrijkste voor een intensief gebruikte stoel zoals een relaxfauteuil.
Neem in ieder geval een goede kwaliteit koudschuim in het zitkussen met een hoog soortelijk gewicht van 45. De ondervering bestaat het beste uit sterke singelbanden.

Stoffering
Fabricage technieken
• Bij poolweefsels kun je denken aan rechtopstaande draadjes zoals lamoes of alcantara met een karakteristieke vleug. Nadeel is wel dat de stof kan pletten.
• Lussenweefsels hebben doorgaans een zeer grote slijtvastheid.
• Platweefsels kennen weer een grote verscheidenheid in designs. Wanneer het garen van een platweefsel eerst getwijnd is (in elkaar draaien van twee garens) is het sterker qua duurzaamheid.
Leder
• Door transpireren van uw handen kan het zijn dat met name leder na verloop van tijd  plekken laat zien.
• Wanneer u een leder koopt, vraag dan om volledig nerfleder rondom. Zo krijgt u geen splitleder op de zij- en achterkant, wat een andere structuur heeft en snel kan verkleuren

Slijtage test meubelstoffen
Bij het vaststellen van het aan Martindale wordt met een slijtproef nagegaan hoe snel bij vlakke weefsels draden doorslijten of bij poolweefsels kaal slijten optreedt.
De naam “Martindale” duidt op het apparaat dat voor deze internationaal erkende test wordt gebruikt. Het testresultaat wordt uitgedrukt in het aantal toeren dat het apparaat heeft gemaakt voordat maximaal drie draden zijn gebroken bij een weefsel, of zichtbare pooluitval optreedt bij een poolstof.

Meubelreiniging
Het reinigen van meubels is de normaalste zaak van de wereld. Maar vaak wordt vergeten
dat stoffen meubels ook gereinigd moeten worden, als u er lang plezier van wilt hebben
natuurlijk.  Bij intensief gebruik is het verstandig om elk jaar uw bank te laten reinigen.
Nieuw kopen kan altijd nog  en diepte reiniging op zijn tijd is wel zo fris. 
Weg met vlekken en vieze geurtjes in huis, de auto of in de caravan. 

Alle prijzen voor meubelreiniging voor particulieren zijn netto bedragen.  
Inclusief BTW, reiniging op locatie, materiaal en arbeidsloon.
Minimum bedrag voor een opdracht is € 150,00
Uitvoering van de reiniging vindt bij u thuis plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur op maandag t/m vrijdag- 
voor noodgevallen s ’avond of weekend een toeslag  van 50% 
Wanneer we constateren dat uw meubel vanwege beschadiging niet meer te reinigen is, zullen we u dat vooraf zeggen en u dan geen kosten  doorberekenen.
Als het meubel te reinigen is en er na reiniging nog vlekken aanwezig zijn die niet voor de volle 100% weg zijn, worden de kosten voor reinigen doorberekend.
Ook wanneer er na reiniging onder het vuil schade aan het meubel geconstateerd wordt, berekenen we de kosten voor het reinigen aan u door.
Capiton geeft geen garantie dat alle aanwezige vlekken verwijderd zullen worden. Vooral vlekken ontstaan door gebruik van verkeerde middelen kunnen onherstelbare schade achter laten. 


CBW
Wanneer het bedrijf bij het CBW (Centrale Branchevereniging Wonen) is aangesloten gelden bovenstaand regels. Lees wel de voorwaarden van het CBW altijd even na.
Wel of niet aanbetalen.
Wanneer het bedrijf is aangesloten bij het CBW (Centrale Branchevereniging Wonen), dan kunt u een aanbetaling doen tot hoogstens 25% van de aankoopsom. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan kunt u bij een ander bedrijf wat aangesloten is bij het CBW uw bestelling opnieuw plaatsen.

Annuleren.
Stel dat u door omstandigheden de bestelling niet kunt afnemen.
Is de bestelling reeds binnen bij de winkelier dan kunnen er annuleringskosten berekend worden van 50% van de aankoopsom.  Besluit u de bestelling wel af te nemen maar op een latere datum, dan kan de winkelier
opslagkosten in rekening brengen.

Wettelijk
Wettelijk gezien geldt ‘pacta sunt servanda’ wat betekent: overeenkomsten moeten worden nagekomen.
Als u de goederen in huis heeft gekregen en betaald, dan is het ontbinden van de koopovereenkomst niet meer mogelijk. Er vanuit gaande dat er geen gebreken zijn die niet hersteld kunnen worden. Ruilen of het artikel teruggeven en het geld terug krijgen is dan ook niet mogelijk

VERZEKERINGEN
Bijna iedereen heeft een inboedel- of WA-verzekering. Maar vaak wordt vergeten dat u hier ook gebruik van kan maken, wanneer u uw nieuwe meubels per ongeluk heeft beschadigd of bevuild. Het loont dan ook zeker de moeite om een belletje te plegen naar uw verzekeringsagent.